SVF wint “hartverzakkingswedstrijd” bij FZO met 2-3

21 Oct 2024 | SVF 1

Op 19 oktober pik ik om 13.50 uur mijn jongste broertje op, om samen naar Sportpark Blikkenburg Oost in Zeist te gaan kijken naar de wedstrijd FZO-SVF. In de auto hebben we het uiteraard al een beetje over voetbal, want wanneer Mockingen met elkaar praten dan gaat het sowieso bijna altijd over voetbal. We vermoeden samen dat de krachtsverhoudingen dit seizoen weleens minimaal zouden kunnen zijn. Althans: dat leiden we af aan de uitslagen tot en met heden. Want waar wij bij Cobu Boys best “een pak op ons broek kregen”, zijn er verder toch niet echt hele grote verschillen in de uitslagen. Oké; VVZ lijkt er wel iets bovenuit te schieten, maar verder…? Schalkwijk soms? Maar ook Schalkwijk heeft diverse wedstrijden maar met 1 doelpunt verschil over de streep getrokken. Oftewel: het kon weleens een heel leuk en spannend seizoen worden…

Aangekomen bij FZO zien we een oude bekende een wedstrijd leiden. Cloe Claessens loopt met zijn 76 jaar!! nog steeds de fluit te hanteren en dat verdient uiteraard respect. Jammer dat er even een verhitte discussie (en zelfs effe staken) volgt tussen de spelers na een overtreding, maar gelukkig gaan de beide (lagere) teams toch weer verder met hun wedstrijd. En zo hoort het natuurlijk ook. Veel plezier scheidsrechter Claessens en lekker blijven fluiten zolang het kan en leuk blijft.

De wedstrijd begint en vrij snel zien we al mogelijkheden en kansen aan beide kanten. Het eerste kwartier golft het spel dan ook heen en weer. Aan “helemaal niks” kun je de stand op de ranglijst afzien en het vermoeden van Gerard en mij in de auto, laat zien dat we ook vandaag “aan de bak zullen moeten”. We hadden het over “hartverzakkingsvoetbal” en dat blijkt onder andere in de 18e minuut. Freek komt met de bal aan de voet in de 16-meter en wordt dermate opzichtig gevloerd dat zelfs de meest fanatieke FZO supporter zal moeten erkennen dat scheidrechter Tirpanci gewoon niet om een strafschop heen kan. Als trainer zijnde kan ik me dan voorstellen dat je effe een poosje met je gezicht diep in je handen verdwijnt…  Sander gaat uiteraard achter de bal staan en zet met een slechte penalty SVF wél op voorsprong. In de 25e minuut komen we met enig geluk ook nog op 0-2. Een hele hoge terugspeelbal wordt verkeerd beoordeeld door de keeper van FZO. Gijs van Woudenberg loopt weliswaar dóór op deze hoge bal maar hoeft verder niets te doen, want de bal gaat na een stuit over de goalie heen in het doel. Die 0-2 stand blijft niet lang staan, want matig voetbal van SVF zorgt ervoor dat FZO (overigens wel terecht) op 1-2 kan komen. Scheidsrechter Tirpanci houd het spel erg kort. Misschien wel goed in een wedstrijd waar fel (maar niet onsportief) gestreden wordt om de bal, maar toch…? Zijn beslissingen leveren af en toe best wel vraagtekens op van beide kanten. Aan het einde van de wedstrijd heeft onze aanvoerder Sander één of hooguit twee keer een vrije bal méé gehad, maar de rest echt al-le-maal tegen. En daar mogen we zeker (op nette wijze) wat vraagtekens bij zetten. Niet dat de beste man een slechte wedstrijd neerzette en zeker had hij geen aandeel in winst of verlies, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we dit seizoen toch wel betere referees hebben gehad. Maar goed…., we hebben allemaal weleens goeie en mindere dagen toch? Vraag dat bijvoorbeeld maar eens aan Peter Bosz…. 😊

Vanaf zeg maar na een half uur voetbal, gaat het spel van SVF duidelijk minder worden en ook heeft FZO uiteraard moed geput vanuit de 1-2 stand. Laatste man Nando moet veel werk verrichten en “loopt behoorlijk wat dicht” zoals dat heet. Tim heeft het moeilijk met een goeie nummer 7 van FZO en ook Gijs de W. moet regelmatig zijn verdedigende kunsten vertonen. Kort voor de rust herstelt SVF zich en we mogen een paar prachtige aanvallen zien, helaas zonder resultaat. Nog steeds blijft het spannend, want ook FZO krijgt kansen, waarbij er één situatie is die we al telden. Ook hier zal trainer Remco Claessens (zoon trouwens van scheids Cloe) wel bijna een hartverzakking hebben gehad, want deze kans was gewoon een 140% kans en als trainer moet je dan wel sterk in je schoenen staan wanneer je jouw speler dan ziet missen.

De tweede helft is amper begonnen, of Gijs van Woudenberg wordt op dezelfde wijze in de 16 meter gevloerd als Freek in de eerste helft. Zo dom en opzichtig dat ook hier wel naar de stip gewezen móest worden. Er is dan ook geen protest vanuit FZO, behalve misschien dan in de gedachten van trainer Claessens jegens de veroorzaker… Sander gaat weer achter de bal en schiet nu wel onberispelijk binnen en de stand naar 1-3. Door weer onnodig balverlies weet ook FZO weer te scoren en volgt er na de 2-3 stand een soort van “kamikaze” spel. Over en weer ontstaan er vele hachelijke situaties welke dit 5e klasse voetbal zo mooi maken. Mooi…, maar dan wel voor de neutrale toeschouwer… 😊  Want ondanks het feit dat ik besloten heb om winst of verlies van mijn cluppie iets meer “genuanceerder” tegemoet te treden, zitten we nu tóch weer met de billen samengeknepen het vervolg te aanschouwen. Twee teams die er alles aan doen om punten te pakken maken er een schouwspel van, waarbij we dus af en toe een hartverzakking krijgen. Ik kan me voorstellen dat beide trainers deze middag twee! jaar ouder (en wijzer?) geworden zijn. Uiteindelijk trekt SVF enigszins gelukkig aan het langste eind met een 2-3 overwinning op FZO.

Ons vermoeden vooraf in de auto wordt zo bevestigd. Bijna iedereen kan van iedereen winnen (of verliezen) en niet voor de laatste keer zullen onze harten en onze bipsjes op de proef gesteld worden… Maar ja, dat maakt het alleen maar leuker toch? Goeie invalbeurten van Vince en van Mick trouwens en ook Bram en Stijn hielpen dapper mee om de 3 punten mee naar huis te nemen. Dank aan scheids Tirpanci met zijn beide prima assistenten!

MOTM werd Sander, niet alleen door zijn 2 benutte penals, maar ook als aanvoerder van de ploeg die echt als geheel gestreden heeft vandaag voor de overwinning. Ook een complimentje voor de trainer van FZO die een keertje optrad richting een eigen speler die effe niet helemaal correct reageerde. Zulke trainers hebben bij ons wel een streepje voor. Ook dank aan onze sponsors: Was by Duurstede, Broodje bij de Buurman en Jeroen Vernooy van Schulp Vruchtensappen, de appelsap smaakte super! En van vorige week wil ik nog een keer noemen balsponsor “Marco van Oostrom Bestratingen”, die sponsorde maar liefst 2!! ballen. Wim Terwint, ook jij bedankt weer voor de foto’s.

Drie vragen aan Sander: Langs de lijn noemden wij het op een gegeven moment “hartverzakkings-voetbal”. Sander: Ik denk dat je daar buiten het veld meer last van hebt dan als speler. Het was zeker wel spannend en we moesten inderdaad echt alles uit de kast halen, maar dat lukte ook vandaag weer. Misschien óók wel een kwaliteit van dit moment? En zo dus wel mooi dit begin van de competitie met zoveel punten.

Kees: die eerste penal was natuurlijk een “bud” penalty en daar had je veel geluk… Sander: ik raakte ‘m verkeerd ja, maar ga nou niet schrijven in welke hoek ik ‘m nam, want ik wil ook bij de volgende penalty niemand wijzer maken… 😊 Maar…. Ik kwam wel redelijk goed weg ja. De tweede penalty was weer goed genomen en onhoudbaar.

Kees: We winnen nu de derde keer met één doelpunt verschil en tegen Faja weliswaar met twee, maar we winnen nu wel. Sander: Ik denk dat er op dit moment best karakter aanwezig is bij 16 á 17 man. We profiteren van een brede selectie, mede omdat de jeugd aan de poort begint te morrelen. Ook vandaag laten bijvoorbeeld Wessel en Joost een goeie wedstrijd zien en jeugdige wissels Bram en Stijn staan klaar om waar nodig mee te doen. Dus misschien is die brede groep wel het positieve van deze periode?

Komende zaterdag zijn we vrij en dan volgt de thuiswedstrijd tegen DVSA. Ook weer een forse klus, maar mochten we die in winst om kunnen zetten dan volgt er daarna een topper in de derby in en tegen Schalkwijk. De fles wijn welke ik verwed met Hans van Echtelt staat al te popelen…

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy