Jeugd schiet SVF met 4-3 winst langs Austerlitz

30 Sep 2024 | SVF 1

Acht!! man afwezig kregen we te horen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Austerlitz. Acht!! man…, die een festival verkozen boven het voetbal in het eerste van SVF. “Ik kan daar maar niet aan wennen”,  fluisterde trainer Gerard Pouw mij in m’n oor. “Dat deed je in onze tijd toch niet?” voegde hij daar nog aan toe. Maar ja…, “onze tijd” is minimaal 30 jaar geleden, en meestal zelfs nog veel langer terug. Ik snap het wel een beetje, er zijn nóg belangrijker dingen in het leven dan voetballen in de 5e klasse. Sommige oud-1e elftal spelers vragen zich dan alleen af: wélke dingen zijn er belangrijker dan…? Maar dat zijn eerlijk gezegd meestal de spelers die minimaal 40 jaar (of nog langer) geleden in ons eerste elftal gespeeld hebben…

Maar er waren dus inderdaad 8 min of meer vaste waarden vandaag niet present. 7 festivalgangers en Nando (griep) moesten verstek laten gaan. En zo kon het gebeuren dat we een reservebank hadden met een gemiddelde leeftijd van precies 18 jaar! Drie wissels van 19 jaar en ook 3 van 17 jaar oud, dáár moesten we het vandaag mee doen. Let wel: nog steeds konden we een representatief eerste elftal opstellen, want we kunnen ons dit seizoen verheugen op een royale selectie. Spelers die vorige week uit de basis waren gevallen, mochten nu dus weer starten.

Austerlitz is geen gemakkelijke ploeg voor ons, want vorig jaar moesten we alle punten bij hen inleveren. Oftewel: we waren gewaarschuwd en we weten al heel lang dat Austerlitz beschikt over een aantal zeer ervaren spelers met veel scorend vermogen. Pupil van de week Sep van der Heide zet trouwens het eerste doelpunt op het scorebord en doet dus waarvoor hij “ingehuurd is”. Prima Sep!

SVF begon (net als vorige week) uitstekend aan de wedstrijd. Het eerste half uur kwam Austerlitz er gewoon niet aan te pas. Hoog druk zetten was het devies en proberen onze gasten niet aan de bal te laten komen. Na 15 minuten zette Freek al de 1-0 neer, vervolgens scoorde Rik de 2-0 en weer 5 minuten later mocht Freek zijn 2e doelpunt maken en stond het zo na 30 minuten 3-0 voor SVF. En Austerlitz mocht niet mopperen dat het al niet 4-0 of zelfs 5-0 stond op dat moment. Maar dan zetten onze tegenstanders van vandaag er een tandje bij en valt plotseling de 3-1. Wat mij betreft geheel onnodig, maar het feit ligt er wel. Onze gasten krijgen zo na het eerste half uur weer hoop en het wordt ook nu eigenlijk pas echt een (wed)strijd. 90 minuten hoog druk zetten en goed voetballen is kennelijk nu nog iets te veel van het goede.

De tweede helft zijn nog lang niet alle supporters (na het rustbiertje) buiten, of de 3-2 is reeds aan de orde. Gewoon niet scherp genoeg en te traag ingrijpen zorgt dat het weer “billenknijpen” gaat worden om drie punten thuis te houden. Het siert onze trainer dat we niet in oude fouten vervallen en terug-uit gaan lopen. Gerard houd van aanvallend voetbal met veel durf in het spel. En zo krijgen we nog steeds kansen om te scoren, onder andere Rik na een prachtige actie van Wahib. Maar Austerlitz is nu zeker gelijkwaardig en voetballend zelfs iets beter. Na 60 minuten volgt een vermeend buitenspel doelpunt, waardoor de stand gelijk wordt getrokken op 3-3. Scheidsrechter Joost Daniel Schepers laat zijn assistent (Ruud) staan en ziet het dus anders. Meteen maar iets over scheidsrechter Schepers dan: een jonge gozer van 17 jaar oud, fluit vandaag deze best lastige match. Oké: hij zal wellicht niet alles goed gedaan hebben, maar over het algemeen mochten we toch zeker weer niet mopperen. Ga er maar stáán met 17 jaar! Natuurlijk had Marcel een rode kaart kunnen krijgen vanwege hands buiten zijn strafschopgebied, maar dan had de forse overtreding eerder op Wahib zeker ook met rood bestraft kunnen worden. Ik wil maar zeggen: scheids Schepers had in ieder geval geen bepalende rol in de einduitslag van deze wedstrijd, want dat deden beide teams uiteindelijk zelf. Vijf! minuten voor tijd kregen we bijna waar we al een poosje bang voor waren. Austerlitz wordt steeds gevaarlijker en één van hun spitsen komt vrij voor keeper Marcel Laros. Hij haalt uit, echter met een onnavolgbare en sublieme redding weet Marcel de bal te keren. Hij kan logischerwijze niet klemmen en kan derhalve niet voorkomen dat een andere speler de bal het doel in kan jagen. Ook dit lukt gelukkig niet, want via de lat gaat de bal over het doel en zijn we blij dat we alsnog een punt in Cothen zullen houden.

Er is dan al behoorlijk gewisseld door beide teams en bij SVF zijn de jeugdige spelers: Tijl van Dinten, Luuk Dotman en Bram Vernooij in het veld gekomen voor de routiniers Wahib, Sander en Bram Verkuijl. Allemaal jeugd vanuit de club dus en dat mogen we gerust een heel positief signaal noemen. “Wie is die nummer 16?” wordt aan mij gevraagd door een aantal (oudere) supporters. En ook ik moest even spieken, maar de nummer 16 blijkt dus Bram Vernooij te zijn. En Bram is de zoon van Niels…, van Gerard…, van Gart Vernooij “van het postkantoor…!!” Jaja beste mensen, zo gaat dat bij ons in Cothen.😊

De jeugd valt uitstekend in trouwens. Echt heerlijk wanneer je als club een beroep kunt doen op jonge spelers met voetballend vermogen. Tijl laat zien dat hij kan “ballen” en Bram en Luuk zorgen uiteindelijk voor de winst, waar we niet meer op gerekend hadden. Dat ging namelijk als volgt: ook Austerlitz blijft gaan voor de winst en zet een aanval op welke uitstekend wordt onderbroken door Bram. Rik is inmiddels verhuisd naar de rechterkant en wordt aangespeeld door Bram. Rik weet een lage voorzet af te leveren welke binnengeschoten wordt door Luuk en zo is het pal voor tijd 4-3! Nog een aantal terechte “reserveminuten” volgen, maar dan is er toch het eindsignaal van scheids Schepers. Vervolgens is er begrijpelijke teleurstelling vanuit Austerlitz en vreugde bij SVF. Want het is vaak een cliché, maar deze eindstand had echt ook zo maar andersom kunnen zijn. En zo schiet de jeugd dus SVF naar 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden en moeten de festivalgangers nog maar even zien of ze volgende week in de basis starten…

Na de wedstrijd was er nog een heel klein beetje emotie richting de scheidsrechter, zonder dat het ook maar zelfs een heel klein beetje uit de hand liep. En eigenlijk moeten we dat natuurlijk met z’n allen niet doen, maar ook uiteindelijk was er weer wederzijds begrip en respect. En ik weet zeker scheidsrechter Schepers, dat je niet alleen bij ons maar ook bij Austerlitz weer van harte welkom bent voor een volgende wedstrijd! Succes met je carrière, nogmaals dank en zet ‘m op! Jonlge scheidsrechters met ambitie zijn keihard nodig!!

Balsponsoren vandaag waren Ton Laros (Laros Techiek) en Paul vd Mispel Loodgietersbedrijf. Dank beste mensen en ook uiteraard (auto) Was by Duurstede en Broodje bij de buurman, welke dit hele seizoen onze MOTM zullen blijven verblijden. MOTM trouwens deze keer Gijs de With. Gijs was de rots in de branding wat vandaag de keuzeheren betreft, hoewel ook Jesse Bongers en de beslissende Luuk Dotman even genoemd werden.

Mijn vragen aan Gijs: 8 man afwezig vandaag, hoe kan dat? Gijs: tsja…, dat kan dus gebeuren, maar ik blijf het positief zien met het gegeven dat we dus met 8 afwezigen ook van Austerlitz kunnen winnen. Drie spelers vanuit JO19 en 2 vanuit het tweede hebben ons vandaag prima geholpen.

Kees: net als vorige week tegen Aurora verzuimen we om vroeg ruimere afstand te nemen, terwijl we goed voetballen. Gijs: Klopt ja, de eerste 30 minuten stond het tactisch bij ons heel goed en creëerden we kansen en scoren we ook 3 keer. Maar dan stokt het en valt ook nog de 3-1, waardoor we het een beetje kwijt zijn. En inderdaad vervalt het goeie voetbal in lange ballen-spel, zowel bij ons als bij Austerlitz. En dan wordt het toch weer een “vechtwedstrijd” welke alle kanten op kan vallen.

Kees: het werd best nog hectisch op het laatst? Gijs: nou dat klopt zeker wel ja, maar ik vind dat persoonlijk altijd wel leuk. Wij kregen nog 1 of twee goeie mogelijkheden en uiteraard ramt Marcel een bal uit zijn doel wat eigenlijk een zekere goal had moeten zijn voor onze gasten. Ik ben ook echt heel blij dat Luuk (19 jaar) voor ons uiteindelijk de winnende scoort en dat zowel Bram en ook Tijl uitstekend werk hebben verricht. Dat moet onze jeugd zeker wel het vertrouwen geven om mee te kunnen draaien in het eerste, of zelfs een basis-plek zien te veroveren.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album. Komende zaterdag nemen we het (uit) in Amersfoort op tegen Cobu Boys.

Groet,

Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy